Čtyři věci, které můžete udělat pro dosažení měkkých ručníků

Znáte ten pocit, když se po horké sprše nebo koupeli zabalíte do měkkého ručníku? Tento nádherný pocit však obvykle po několika cyklech praní nového ručníku vyprchá.

 

Pokud zjistíte, že jsou vaše ručníky po vyprání stále tvrdé nebo drsné, nezoufejte. Máme pro vás praktické tipy, které vám pomohou, aby vaše ručníky byly po vyprání jako nové. 

 

Podívejme se tedy na čtyři triky, které vám to pomohou docílit.

 

složené ručníky v prádelně

 

1. Výběr správných pracích prostředků

Pokud chcete, aby vaše ručníky zůstaly po celou dobu měkké, je důležité zvolit správný prací prostředek. Ne všechny jsou totiž vytvořeny stejně. Složky některých z nich mohou na ručnících zanechat povlak, který je může udělat drsnými.

 

Hledejte prostředky určené pro jemné tkaniny. Tyto výrobky obsahují složky, které udržují vlákna tkanin měkká a hladká. Vyhněte se výrobkům s vysokým obsahem enzymů a bělidel, protože mohou narušit tkaniny a způsobit jejich hrubnutí.

 

Dávejte přednost tekutým nebo gelovým prostředkům před práškovými, protože jsou k látkám šetrnější. Práškové prací prostředky mohou v tkaninách zanechávat malé částečky, které jim ubírají na měkkosti. Tekuté a gelové prací prostředky jsou navrženy tak, aby pronikly hlouběji do vláken a zanechaly je hladké a měkké.

 

Chcete-li dosáhnout nejlepších výsledků, vždy dodržujte doporučené dávkování uvedené na obalu výrobku. Nedávkujte příliš mnoho, protože by mohlo dojít k nedostatečnému opláchnutí tkanin.

 

2. Volba správného cyklu a teploty

Chcete-li, aby ručníky zůstaly po vyprání měkké a nadýchané, zvolte správnou teplotu a cyklus. Pro praní ručníků zvolte cyklus s teplotou přibližně 40 až 60 stupňů Celsia. Vyšší teploty pomáhají odstranit nečistoty a bakterie z vláken, takže ručníky zůstanou svěží a čisté.

 

Používejte normální cyklus nebo cyklus pro ručníky a vyhněte se rychlému praní. Rychlé cykly nemusí ručníky vyčistit nebo opláchnout dostatečně důkladně. Mohou zanechat zbytky pracího prostředku, co způsobí že ručníky budou škrábat.


Ručníky můžete také sušit v sušičce, ale nastavte nižší teplotu a přidejte míčky do sušičky. Po usušení je vždy ihned vyjměte a složte. To pomůže zachovat jejich maximální měkkost.

 

skládání ručníků

3. Ručníky občas vyperte v octové vodě.

Chcete-li ručníky zbavit tvrdosti, zkuste je občas vyprat ve vodě smíchané s bílým octem. Ocet může pomoci rozpustit minerály a zbytky pracích prostředků.

 

praní ručníků v pračce

Pro tento účel je lepší zvolit bílý ocet namísto běžného kuchyňského octa. Díky vyššímu obsahu kyseliny octové je bílý ocet účinnější a také nezanechává barevné stopy, které jsou někdy typické pro klasický ocet.

 

4. Přidejte parfém na praní

Při praní ručníků se vyhněte přidávání klasického změkčovadla. Jeho použití se nedoporučuje, protože může obalit vlákna a výrazně snížit jejich schopnost absorbovat vodu. Použití změkčovadla navíc může způsobit, že bílé ručníky časem zežloutnou nebo zešednou.

 

Pokud však chcete, aby vaše ručníky krásně voněly, přidejte do praní naše parfémy. Nejenže skvěle voní, ale také zachovávají jejich měkkost.

 

Pečujte o své ručníky


Nabídli jsme vám několik užitečných tipů, jak udržet ručníky měkké a svěží i po vyprání. Díky těmto metodám zůstanou vaše ručníky a osušky nejen čisté, ale také příjemné na dotek, přičemž si zachovají svoji jemnost a svěžest. Nezapomeňte se vyhnout používání běžné aviváže a jiných chemikálií, které mohou poškodit vlákna a snížit kvalitu vašich ručníků. Jsou to právě takové drobnosti, jako jsou měkké ručníky, které z každodenní sprchy nebo koupele dělají příjemný a osvěžující zážitek.

Zpět do obchodu